ПАТ "Козятинхліб"

Україна. Вінницька обл.,
м. Козятин вул. Незалежності 72

тел: +38 (04342) 2-03-48

  • Розмістив: admin;  
  • Прочитано: 1304;  
  • Коментарів: 0;  
  • Дата: 10-01-2013, 13:13
Хліб і сіль в українській хаті завжди були символом гостинності. Хліб, як і рушник, здавна в Україні служив оберегом. Кругла паляниця нагадувала сонце і була символом сонця, якому вклонялися наші далекі предки. Жоден із українських обрядів не обходився без хліба, тому що хліб - це життя, добробут, багатство.
  • Розмістив: admin;  
  • Прочитано: 2440;  
  • Коментарів: 0;  
  • Дата: 10-01-2013, 12:55

Хліб - один з найпоширеніших продуктів харчування. У багатьох країнах існують свої національні рецепти його приготування

 

  • Розмістив: admin;  
  • Прочитано: 993;  
  • Коментарів: 0;  
  • Дата: 10-01-2013, 12:08

Виготовлення хлібобулочних виробів поділяється на такі операції:

  • підготовка сировини до виробництва - перемішування, просіювання борошна, розчинення масла, дріжджів, розчинення солі у воді, підготовка заквасок, замішування опари;
  • замішування тіста, його бродіння;
  • формування хлібобулочних виробів - поділювання, округлювання, закатування тіста;
  • вистоювання (ферментація), щоб тісто остаточно збільшилося в об’ємі (стало пухкішим) випікання;
  • охолоджування;
  • нарізання, пакування, підготовка до транспортування.
  • Розмістив: admin;  
  • Прочитано: 1405;  
  • Коментарів: 0;  
  • Дата: 10-01-2013, 11:07

  Людина вирощує зернові культури для харчування вже приблизно 10 000 років. Раніше зерно мололи, змішували з водою і їли як кашу. Пізніше з каші на гарячих каменях або в попелі пекли хлібні коржики із зерна дуже грубого помолу та води. Подібний хліб і зараз готують в різних частинах світу, наприклад, мексиканську тортілью, індійський чапаті, шотландські та північноамериканські вівсяні коржики.
Згідно з археологічними знахідками хліб відомий понад 5000 років. Він був важливим продуктом харчування ранніх цивілізацій, зокрема в Єгипті, де вже у той час хліб у великих кількостях виготовлявся в пекарнях. У античні часи єгиптяни мали прізвисько хлібоїди.
Вже між 2860 і 2840 до Різдва Христового в країні на Нілі було відомо 30 різних сортів хліба. З Єгипту знання про випічку хліба через Грецію і Римську Імперію потрапили в Європу.

ОПИТУВАННЯ

Оцініть якість нашої продукції

Краща
Непогана
Влаштовує, але ....
Є і краща
Зовсім не подобається

Прислів’я про хліб

Ліпше свій хліб недопечений, ніж чужий перепечений.

ІНФОРМЕР КУРСУ ВАЛЮТ

Календар

«    Квітень 2018    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Простое создание сайтов и интернет магазинов