ПАТ "Козятинхліб"

Україна. Вінницька обл.,
м. Козятин вул. Незалежності 72

тел: +38 (04342) 2-03-48

ПАТ Козятинхліб » Про нас » Історія ПАТ "Козятинхліб"

Історія ПАТ "Козятинхліб"

  • Розмістив: admin;  
  • Прочитано: 1466;  
  • Дата: 10-01-2013, 16:03
ПАТ "Козятинхліб” має багату і водночас нелегку історію.
    За планами перших п’ятирічок СРСР в місті Козятині, яке  розширювало економічно-промисловий потенціал, розпочато і збудовано міський хлібзавод, який 1 січня 1935 року  видав перший буханець формового хліба із житньо-пшеничного борошна під назвою "Докторський”. Всі операції виконувались  вручну, печі  опалювались дровами.
    В 1936 році з одержанням замовлення на виготовлення сухаря армійського, печі переводять на кам’яне вугілля, що дозволило в повному обсязі  задовольняти потреби міста в хлібі.
    Під час Великої вітчизняної війни заводу нанесені великі збитки. 28 грудня 1943 року  місто звільнено  від  німецької  окупації, а  вже 15 січня 1944 року  хлібзавод випікав хліб для  населення району та  потреб Збройних сил.
    За планами розбудови народного господарства підприємство розширювало свої виробничі можливості. За підпримки Держави збільшувався  об’єм і  покращувалась якість продукції, значно поповнився  виробничими кадрами і дипломованими спеціалістами колектив  підприємства.
    В 1956 році було завершено роботи  по  переведенню котельні на рідке паливо. В цей час  реконструйовано хлібопекарські печі, що  дало можливість підвищити продуктивність праці,  розвиваються допоміжні служби, завод займає вагоме місце  серед  переробних підприємств району.
    На  виконання Постанови Уряду УРСР в 1970 році було  здійснено об’єднання хлібозаводу і райхарчпрому в Козятинський хлібзавод. Це дало можливість керівництву  активізувати роботи по  оновленню  основного виробництва, розширювати  матеіальну базу, запроваджувати нові  технології.
    В 1979 році здано в експлуатацію  кондитерський і сухарний цехи,  продукція яких  знайшла  свого споживача за  межами України.
     В серпні 1985 році котельні і пекарські печі переведено на опалення  природним газом, що  ставило перед  керівництвом задачі щодо технологічного процесу, кадрового забезпечення робітників з нових професій. В 1986-1990 роки  продуктивність праці виросла на 25%, а заробітна плата на 11%. З’явилась можливість зміцнити соціальну базу. 1986-1994 роки для  робітників збудовано два  будинки житловою площею 2150 квадратних метра. Квартири отримали 42 робітники.
    В 1988 році Козятинський  хлібзавод виборює першість серед споріднених підприємств України і нагороджується Перехідним Червоним прапором Ради Міністрів ЦК компартії України.
    В цей рік розпочато, а в 1993 році закінчено будівництво нового  хлібобулочного цеху. Змонтовані нові тунельні печі типу ПХС-25 змінили потужність підприємства, формуються нові виробничі відносини на більш доскональних  технологіях по  виробництву  подових  сортів хліба та здоби. На підприємство приходять спеціалісти із знаннями, одержаними в ВУЗах і технікумах харчових технологій. І сьогодні вони складаєть локомотив прогресу на  виробництві.
    В 2001 році  досягнуті значні  виробничі показники, широкий асортимент хлібобулочних  виробів дозволив колективу вибороти  першість у  республіканському змаганні в хлібобулочній галузі України та отримати Диплом в номінації розвитку.
    З початком перебудови, розвитку ринкових відносин Козятинський хлібзавод набуває статусу державного виробничо-торгівельного  підприємства "Козятинхліб”, за якими йому надається право займатись реалізацією власної продукції через власну торгівлю. В 1994 році вперше створюється магазин фірмової торгівлі "Козятинхліб”. Протягом  шести років підприємство реалізувало через  власну торгівлю 62 %  виробничої  продукції .
    В березні 1996 року  державне виробничо-торгівельне  підприємство "Козятинхліб” шлягом акціонування,  реформується у відкрите акціонерне товариство "Козятинхліб” і  набуває  колективної власності.
    Вирішуються назрілі питання виробництва продукції та її реалізації на  комерційній основі. Стала необхідність пошуку ринку збуту, нових договірних відносин, що диктує ринок, створюється новий відділ – торгівельний, який з  часом  реорганізовано в комерційний відділ з штатом менеджерів.

    З приходом в квітні 2004 року на ПАТ "Козятинхліб” інвестора в особі ТОВ "Подільський край” розроблено нову стратегію розвитку ПАТ "Козятинхліб” в найближчий час і на  перспективу, яка успішно втілюється в  життя.

    Оновлено частину технологічного і тортового цеху. Створюється потужний транспортний цех, який  сьогодні має 28 вантажних автомобілів, розпочато випуск нових видів подового хліба та здоби, розширено виробничу площу тортового цеху.
    Виконано чимало робіт  по покращенню умов  праці  виробничого  персоналу вартість яких  перевищила 500000 грн.
    Законсервований сухарний цех в 2004 році переобладнано в  макаронний цех.
    Встановлена макаронна лінія сьогодні дає 60 тон макаронів на місяць, які користуються попитом на ринку.
    За останні роки на підприємстві  створено 72 нових робочих місць, на яких працевлаштовано 72 робітники, що є кращим показником міста Козятина за три останні роки, загальна кількість працівників збільшилась  майже в двічі, а заробітна  плата на 47% і сьогодні складає 1140 гривень в місяць, яка  регулярно  виплачується за умовами Колективного договору.
    З січня 2007 року новий інвестор, який продовжує розвиток виробничих потужностей, по-господарськи використовує певні технологічні  та кадровий потенціал для зміцнення підприємства на базі нових  технологій в хлібній галузі.
    Протягм першого півріччя 2007 року в хлібобулочному цеху змонтовано і здано  в  експлуатацію нову, більш потужну хлібну тунельну піч типу ПТГ-0,36, що  значно покращило  якість  продукції, зросла продуктивність праці на 10%.
    Як наслідок виробленої стратегії та здійснення правильних тактичних дій  керівництва продукція відповідає вимогам ринку і  встановленим стандартам в Україні, її охоче споживають покупці 13 районів Вінницької,  Житомирської і Київської областей.
    Сьогодні на ринку реалізується більше 580 тон хліба та здобних виробів на місяць, це вимагає від   спеціалістів удосконалення технологій виробництва, розробки і впровадження нових видів продукції.
    За 2006-2007 роки технологами ПАТ "Козятинхліб” розроблено і внесено у виробництво  42 види хліба і батонів, 69 видів  здоби і кондитерських виробів, які пройшли державну атестацію і підтверджені сертифікатами.
    Незважаючи на  вимоги ринку, виклики сьогодення, стратегічною лінією, нашою метою, залишаються основоположні принципи: високопродуктивна праця,  високоякісна  продукція споживачам, належні умови праці  працюючим та її гідна  оплата, престиж і повага  споживача.


Шановний відвідувач, Ви не зареєструвались на сайті.
Рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм логіном.

Додатково по даній категорії

  • ПАТ «Козятинхліб» має гарні перспективи
  • Стандарт живої природи — козятинський хліб
  • Відкрита вакансія Водій
  • Книга скарг та пропозицій
  • Малому та середньому бізнесу.
  • 100: Історія ПАТ "Козятинхліб"10 січеня 2013: Історія ПАТ "Козятинхліб"!
    Історія ПАТ "Козятинхліб".
    Історія ПАТ "Козятинхліб"

НОВИНИ

    ОПИТУВАННЯ

    Оцініть роботу експедиції

    Відмінна
    Влаштовує
    Задовільна
    Могла бути і краща
    Зовсім не влаштовує

    Прислів’я про хліб

    Яка пшениця, така й паляниця.

    ІНФОРМЕР КУРСУ ВАЛЮТ

    Календар

    «    січеня 2013    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
     
    Простое создание сайтов и интернет магазинов