ПАТ "Козятинхліб"

Україна. Вінницька обл.,
м. Козятин вул. Незалежності 72

тел: +38 (04342) 2-03-48

Види хліба

  • Розмістив: admin;  
  • Прочитано: 2627;  
  • Дата: 13-08-2016, 11:24
Хліб є основним продуктом харчування в Європі, Америці та на Близькому Сході і в Північній Африці, на відміну від Східної Азії, де основним є рис. Хліб, як правило, виготовляють із пшеничного борошна. Завдяки високому вмісту клейковини (яка дає пористість і еластичність тіста), пшениця є найпоширенішим зерном, яке використовується для приготування хліба, але також для хліба використовують інші зернові, такі як жито, ячмінь, кукурудзу, овес, як правило, але не завжди, в поєднанні з пшеничним борошном.
Білий та сірий хліб.

Залежно від виду борошна, яке використовується для приготування тіста, хліб поділяється на житній, пшеничний, житньо-пшеничний і пшенично-житній; від способу випікання — формовий і подовий; від рецептури — простий і поліпшений.

За видом борошна:

  • Хліб з житнього борошна. До простих видів хліба з житнього борошна належать: хліб з оббивного, з обдирного та із сіяного борошна. Поверхня хліба з сіяного борошна, як правило, гладенька, з оббивного — шорстка, з наколеннями або без них; колір від світло-коричневого (сіяного) до темно-коричневого (оббивного).
  • Хліб з житньо-пшеничного борошна. У ньому переважає житнє борошно. За рецептурою поділяється на простий і покращений. Найпоширенішим простим житньо-пшеничним хлібом є хліб з оббивного борошна. Для його приготування використовують борошно житнє оббивне і пшеничне оббивне у співвідношенні 60:40.
  • Хліб з пшенично-житнього борошна має в рецептурі переважно пшеничне борошно. Його асортимент неширокий. З простих видів найпоширеніший оббивний, а з поліпшених — оббивний заварний. Пшенично-житній оббивний простий хліб виготовляють із суміші оббивного борошна пшеничного і житнього (70:ЗО). Пшенично-житній оббивний заварний хліб виготовляють з борошна пшеничного оббивного і житнього оббивного (70:25). Частину житнього оббивного борошна (5 %) заміняють на житній солод. Цим і відрізняється рецептура заварного житньо-пшеничного оббивного хліба від простого хліба. Він має темну м'якушку і темну глянцеву поверхню.
  • Хліб з пшеничного борошна. Асортимент поліпшеного пшеничного хліба ширший, ніж простого. Для виготовлення такого хліба використовують усі сорти пшеничного борошна, за винятком оббивного.

За способом випікання:

  • Формовий - випікається в хлібопекарській формі.
  • Подовий - випікається на хлібопекарському листі, деку, поду пекарної камери або люльки.

 



Шановний відвідувач, Ви не зареєструвались на сайті.
Рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм логіном.

Додатково по даній категорії

  • Новинки виробництва
  • Цікаві факти про хліб
  • Технологія приготування хліба
  • Харчова цінність хліба
  • Історія хліба
  • 91: Види хліба13 серпня 2016: Види хліба!
    Види хліба.
    Види хліба

НОВИНИ

    ОПИТУВАННЯ

    Оцініть роботу експедиції

    Відмінна
    Влаштовує
    Задовільна
    Могла бути і краща
    Зовсім не влаштовує

    Прислів’я про хліб

    Зима без снігу — літо без хліба.

    ІНФОРМЕР КУРСУ ВАЛЮТ

    Календар

    «    Серпень 2016    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
     
    Простое создание сайтов и интернет магазинов
    Контактна інформація:

    Секретаріат

    +38 (043) 422-03-48

    Відділ кадрів

    +38 (043) 422-34-40

    Бухгалтерія

    +38 (043) 422-35-63